16 en 17 september: familieweekend Willy Naessens

Op zaterdag 16 en zondag 17 september organiseert ondernemer en paardenliefhebber Willy Naessens het Belgisch Kampioenschap Mennen, op en rond zijn stoeterij ‘De Strohoeve’ te Elsegem. Meer dan zestig menners zullen strijden voor titel van ‘Belgisch Kampioen’. Zij moeten dressuur, een vaardigheidsproef en een marathon met spectaculaire hindernissen doorstaan om kans te maken op deze prestigieuze titel.

Naast het paardengebeuren is er ook héél veel randanimatie zodat er voor ieder wat te zien of te doen is. Toppers dit jaar zijn een spectaculaire en schlagerparade met Christoff, De Romeo's en Laura Lynn op zaterdag en het optreden van K3 op zondag.

Maar hier stopt het niet. Dit jaar maken de organisatoren er nog een groter familieweekend van: we hebben de grootste
paardencarrousel van Europa, er is een countryfair en jachtbeurs met meer dan 100 standjes, er is een autosalon, een roofvogelshow, een oldtimerrally en -tentoonstelling, valkerij te paard, slipjacht, jachthoornblazers, boogjacht, er zijn demonstraties op de stoeterij en van het paardenzwembad, er is
kindergrime, springkastelen, ponyritjes, er is een mini-foodtruckfestival, voor het eerst ook een jumping …
Kortom een niet te missen familie-event.


Op zondag kan je, net als vorig jaar, naar de vip-lunch komen. Tafels voor 10 personen worden verkocht à € 1.350. Nieuw dit jaar is de luxe-buffetformule, waardoor ook de vip's meer tijd krijgen om van het event zelf te genieten.

‘‘Paardensport is mijn hobby, mijn grote passie’’ zegt organisator Willy Naessens. ‘‘Ik wil de mensport bekend maken bij het grote publiek. Daarom ook dat we elk jaar opnieuw zoveel randanimatie voorzien. Ik hoop op mooi weer en heel veel volk en ik hoop dat alle mensen zien hoe mooi de mensport is.’’
Ook meervoudig en kersvers wereldkampioen Boyd Exell, gesponsord door Willy Naessens, doet mee aan
de wedstrijd. Het wordt dus zeker een spektakel om hem aan het werk te zien.

Het volledige programma en de praktische info kan je terugvinden op www.bkmennen.be.

De kassa’s gaan om 9u open.
De organisatoren raden aan om tijdig te komen voor de schlagerparade en het optreden van K3. Voor de veiligheid van iedereen vragen ze om geen rugzakken of grote handtassen mee te brengen.
Het volledige programma kan je terugvinden op www.bkmennen.be.
Voorverkoop € 15 per dag / Aan de deur € 17 / Combiticket kost € 25
Parking en ALLE attracties gratis.