Stijlvol gekleed met zomerse temperaturen

De afgelopen weken wilde de zomer wil nog niet erg doorzetten. De zon verschuilde achter de wolken en de regen overspoelde de anders druk bezette terrassen. De vesten en jassen werden weer uit de kasten gehaald. Geen nood! De tropische temperaturen komen er weer aan! Met 28 graden grijp je het liefst naar de korte broek en teenslipper voor op kantoor, maar die zijn not done op kantoor. Hoe moet het dan wel? Herenkledingwebshop Only for Men deelt styling tips met ons.

Minder stof is niet altijd koeler

Het kwik tikt de 25 graden aan en iedereen trekt vlug de polo met korte mouwen aan. Hoewel je zou denken dat dit koeler aanvoelt, is dit vaak niet zo. De zon komt direct op je huid en warmt je op. Een colbertje zonder voering kan helpen om je koel te houden. Ga je toch voor een polo of overhemd met korte mouwen? Zorg dan dat je het boordje open kunt knopen. Kies een niet te strak model, zodat je lichaam de warmte goed af kan voeren.

Draag ook altijd sokken in je schoenen. Dit neemt vocht op en zorgt juist dat je voeten minder warm aanvoelen. Leren schoenen klinken wellicht ook te warm, maar deze zitten stevig en ademen voldoende om zwetende voeten te voorkomen of beperken.

Draag luchtige stoffenDie belangrijke meeting zorgt ervoor dat je toch in pak moet. Luchtige stoffen zorgen dat je dan niet langzaam de boardroom uit smelt. En dan praten we niet over een gemakkelijk gekreukt linnen pak, maar een dunner geweven katoen, of nog zakelijker: luchtig geweven tropisch wol. Ga je voor een milieuvriendelijke optie, dan kun je gaan voor kleding gemaakt van bamboe. Bamboestoffen nemen vocht goed op, houden je koel in de zomer en warm in de winter. Synthetische stoffen nemen geen vocht op en zorgen ervoor dat je je warmte niet kwijt kan.

Mag het iets meer casual naar kantoor? Dan kun je de pantalon inwisselen voor een luchtige chino. Netjes met een lichtgekleurd overhemd en een geklede riem met bijpassende schoenen.

Draag lichte kleuren

Lichte kleuren nemen geen warmte op en houden deze warmte ook niet vast. Probeer een compleet wit pak het liefst te vermijden. Kies liever voor een zandkleurig pak of draag een ijsblauw colbert met een bijpassend licht overhemd. Witte overhemden mogen uiteraard wel, mits deze niet doorschijnen.

Kijk voor meer styling tips op de website van Only for Men of volg hen voor meer inspiratie op Instagram.