Hoe kies je de ideale smartphone?

Het aanbod smartphones is tegenwoordig haast eindeloos, waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Om te weten welk toestel het best op je wensen is afgestemd, ga je best na wat je precies verwacht van je toestel. Wij geven alvast enkele raadgevingen!

iOs of Android
Een belangrijke eerste parameter is de keuze van je besturingssysteem. Daarbij heb je in hoofdzaak de keuze uit twee spelers: Android en iOs (Apple-toestellen). IOS wordt vooral geroemd omwille van zijn veelzijdigheid, veiligheid en functionaliteit. iOS biedt een veel grotere keuze aan toestellen, meer vrijheid en een lagere prijs. De keuze is vaak individueel bepaald en gaat ook gepaard met een zeker persoonlijk sentiment. Je bent nu eenmaal een 'iPhonemens' of gaat resoluut voor de troeven van Samsung, LG of andere 'Huawei's. Want laat het duidelijk zijn, een toestel als de LG G45 biedt ook heel wat kwaliteit voor zijn aantrekkelijke prijs!

Performantie
Voor de zakelijke gebruiker zal de perfomantie primeren. Parameters als de processor, processorsnelheid, intern en uitbreidbaar geheugen en werkgeheugen bepalen in grote mate de prestaties en snelheid van je toestel. De connectiviteit met 4G en een vlotte Wi-fi connectie zijn uiteraard een absolute must.

Batterylife
Batterylife wordt na voeding, onderdak, intimiteit en kleding wel eens dé basishoefte van deze tijd genoemd. Een smartphone die het laat afweten op het moment dat je filmt of gamet wil je best vermijden. Daarom is het belangrijk om de accuduur van de toestellen tegen elkaar af te wegen.

Multimedia
Geen smartphone zonder camera. Het verschil tussen de diverse toestellen blijkt evenwel groot. Sommige apparaten scoren goed met hun frontcam, maar ontberen een selfiecam. De resolutie kan ook zeer uiteenlopend zijn. Een factor die vaak vergeten wordt, is de kwaliteit van het scherm van je smartphone zelf. Zeker bij veel lichtinval wil je toch nog altijd vlot door je menu's swipen.

Beveiliging
De nachtmerrie van elke smartphonegebruiker: een bekrast scherm. Ga dus zeker na of jouw toestel lichte schokken kan weerstaan. Waterdichtheid is eveneens een grote plus!

Hoe vergelijken?
Verschillende website bieden een handig overzicht van alle belangrijke parameters. Een mooi voorbeeld hiervan is de webshop www.mobiel.nl.