• BBQ: het 'ei' en het 'biervat' populairder dan ooit

  • Soja: pro's en contra's

  • De vele gezichten van Guga Baúl

  • Tuinspecial 2014

  • Lentetrends 2014

  U bent hier  > Home
Barbecuetoestellen: Het ‘ei’ en het ‘biervat’ populairder dan ooit

BARBECUETOESTELLEN: HET ‘EI’ EN HET ‘BIERVAT’ POPULAIRDER DAN OOIT

Waar we tegenwoordig gaan of staan, we komen overal barbecuetoestellen tegen in de vorm van een ‘ei’ ( egg) of  een ‘biervat’ ( keg).  Waarom zijn deze ronde of ovalen convectiebarbecues, die enkel op houtskool werken, zo populair de laatste jaren? Komt het door de verscheidenheid aan kooktechnieken, de accessoires, de gerichte temperatuurcontrole, het deksel, de keramische isolatie of de mobiliteit? We vragen het aan enkele barbecuespecialisten.   (lees meer)

28/03/2014


Soja: pro’s en contra’s

SOJA: PRO’S EN CONTRA’S

Sinds jaren wordt de sojaboon in het westen als de topper onder de peulvruchten aangeprezen. Als we evenwel soja grondig bestuderen en de geschiedenis ervan in het Oosten onder de loep nemen, dan blijkt dat soja zeker geen mirakelvoeding is en dat ze ook niet als hoofdvoeding geschikt is. Bescheiden gebruik als bijvoeding en dit bij voorkeur onder de vorm van gefermenteerde of geprecipiteerde sojaproducten, lijkt hierbij de beste leidraad te zijn.   (lees meer)

28/03/2014


Travel: expeditiecruise langs westkust van Groenland

TRAVEL: EXPEDITIECRUISE LANGS WESTKUST VAN GROENLAND

Alleen tijdens de korte zomer toont Groenland wat er onder zijn immense ijskap verborgen ligt. Langs de ontdooide kustranden ontdekt de reiziger piepkleine Inuit-dorpjes, woeste bergen, diep uitgesneden fjorden en een groen-gele toendra. Maar het ijs is nooit ver weg in dit lege land. West-Groenland lijkt wel de fabrikant van enorme ijsbergen en ijsschotsen. In alle tinten wit, grijs en blauw dreven ze aan ons voorbij. Verslag van een avontuurlijke cruise ‘on the rocks’.   (lees meer)

28/03/2014


Kinderbuggy's: hoe meer zielen, hoe meer vreugde

KINDERBUGGY'S: HOE MEER ZIELEN, HOE MEER VREUGDE

Niets zo leuk als uitpakken met je prachtige baby in een prachtige buggy.  Maar wist je dat er naast zeer modieuze uitvoeringen ook heuse sixseaters bestaan, waarmee je zes kids tegelijk kunt vervoeren? Childwheels zet alvast enkele trends op een rijtje.   (lees meer)

28/03/2014


Belg trekt naar de zon deze paasvakantie

BELG TREKT NAAR DE ZON DEZE PAASVAKANTIE

Uit cijfers van Sunny Cars, een van de grootste bemiddelaars van Europa, blijkt dat Belgen die niet op de latten staan deze paasvakantie, massaal de zon opzoeken. Spanje blijft het populairst voor autohuur, opvallend is de stijging van het aantal boekingen in Zuid-Afrika.   (lees meer)

28/03/2014


  U bent hier  > Home